miercuri, 16 septembrie 2009

A plecat o stea...

"Marele actor Nicu Constantin a spus adio scenei si vietii marti, in urma unui stop cardio-respirator provocat de afectiunea pulmonara grava care il chinuia de mai multa vreme. Actorul avea 70 de ani.

Nicu Constantin si-a dedicat intreaga cariera comediei, in filme, spectacole ale teatrelor de revista si emisiuni de televiziune si radio, multe dintre textele interpretate purtind chiar semnatura sa. Nu putini colegi de breasla l-au considerat Jerry Lewis al Romaniei. A trait mereu cu zimbetul pe buze, facind pina si din defectul sau de vedere, care l-a obligat sa poarte ochelari cu dioptrii mari, un prilej de amuzament, exploatat si in monologurile sale. De la el ramin, astfel, expresia "cu ochii picior peste picior" si multe alte vorbe de duh, care au stirnit hohote de ris si valuri de aplauze de-a lungul unei cariere intinse pe aproape o jumatate de secol."

Nicu Constantin si Rodica Popescu Bitanescu 1997(tvr)

Un comentariu:

Alexandra-Ioana Bohan spunea...

Într-adevăr, aceasta este o mare pierdere. Dumnezeu să-l odihnească!

PS: Apreciez faptul că ai ales să scrii despre moartea marelui actor român, însă este important să precizăm că luni s-a stins din viaţă un alt mare actor -Patrick Swayze. Se observă că eşti un mare patriot! ;)